Kredyty dla Polaków pracujących za granicą
logo
button transfergo tanie transfery pieniędzy do Polski

Polityka prywatności

§ 1. Ochrona prywatności

1. Ochrona prywatności użytkowników serwisu Kredytwpolsce.pl ma dla nas ogromne znaczenie. W związku z tym publikujemy dokument wyjaśniający zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach serwisu.

§ 2. Przetwarzanie danych osobowych użytkowników

1. W niektórych przypadkach, w celu w celu realizacji zamówionej usługi użytkownik serwisu będzie proszony o podanie swoich danych osobowych. Podanie tych danych jest zawsze dobrowolne i korzystanie z nich przez nasz serwis będzie się odbywało w zgodzie z przepisami o ochronie danych osobowych. W każdej sytuacji, w której użytkownik wyrazi zgodę na wykorzystywanie swoich danych osobowych, zostanie on poinformowany w jakim celu i zakresie będą one zbierane i wykorzystane przez nasz serwis.

2. Użytkowników serwisu traktujemy jako naszych klientów, wobec których obowiązuje jak najwyższa lojalność i wzajemne zaufanie. Przekazanych nam informacji nie ujawniamy osobom nieupoważnionym.

3. Dane osobowe zawarte w formularzach rejestracyjnych, jak również inne zebrane przez nas dane osobowe użytkowników przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez użytkownika zezwolenia oraz wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204). Zbiór zgromadzonych danych osobowych użytkowników traktowany jest jako wydzielona baza danych, przechowywana na serwerze Kredytwpolsce.pl w specjalnej strefie bezpieczeństwa, zapewniającej właściwą ochronę. Pełen dostęp do bazy danych posiada jedynie niewielka liczba uprawnionych pracowników Biura Doradczego Poltax zajmująca się administracją bazy.

§ 3. Prawo do weryfikacji, modyfikacji i usunięcia danych osobowych

1. Każdemu użytkownikowi, który wypełnił formularz rejestracyjny czy w inny sposób udostępnił nam swoje dane osobowe zapewniamy dostęp do dotyczących go danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też usunięcia.

§ 4. Subskrypcja bezpłatnego newslettera

1. Zaprenumerowanie elektronicznego i bezpłatnego newslettera wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego adresu e-mail. Pole to jest obowiązkowe.

2. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej. Adres e-mail jest niezbędny do tego, aby można było wysłać danemu użytkownikowi newsletter.

3. System prenumeraty jest bardzo restrykcyjny i spełnia szereg wymogów dotyczących modelu opt-in – każda operacja (zapisanie i wypisanie) wymaga dodatkowego potwierdzenia, więc nikt nie może zapisać i wypisać użytkownika z prenumeraty bez jego wiedzy i zgody.

§ 5. Niezapowiedziane Wiadomości

1. Biuro Doradcze Poltax zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z Polityką Prywatności.

2. Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości rozumiemy informacje odnoszące się bezpośrednio do naszych serwisów, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne promocje), niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.) oraz informacje komercyjne, których rozsyłka została opłacona przez partnerów Biura Doradczego Poltax.

3. Podmioty zlecające komercyjne mailingi nie mają wglądu w dane kontaktowe osób znajdujących się na listach adresowych Biura Doradczego Poltax.

4. Informacje komercyjne są filtrowane w stopniu w jakim jest to możliwe, ograniczana jest ich objętość i wysyłane są sporadycznie.

§ 6. Zakres udostępniania informacji o użytkowniku

1. Nie przekazujemy, nie sprzedajemy i nie użyczamy zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika, lub też na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań. Możemy jednak ujawnić współpracującym z nami serwisom internetowym czy agencjom reklamowym opracowane przez nas zbiorcze, ogólne zestawienia statystyczne. Zestawienia takie dotyczą głównie oglądalności naszego serwisu i nie zawierają danych pozwalających na identyfikację poszczególnych użytkowników.

§ 7. Cookies

1. W celu dostosowania treści i usług do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkowników Kredytwpolsce.pl używamy tzw. cookies, tj. informacji zapisywanych przez serwer Kredytwpolsce.pl na komputerze użytkownika, które serwer może odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego komputera. Cookies dostarczają nam danych statystycznych o ruchu użytkowników i korzystaniu przez nich z poszczególnych stron serwisu Kredytwpolsce.pl.

2. Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce opcję przyjmowania cookies, jednakże wyłączenie cookies może spowodować utrudnienia czy wręcz uniemożliwić korzystanie z niektórych usług serwisu Kredytwpolsce.pl. Jednocześnie nie odpowiadamy za stosowanie cookies na innych stronach internetowych dostępnych dla użytkowników dzięki linkom umieszczonym na stronach Kredytwpolsce.pl.

§ 8. Informacje zawarte w logach dostępowych

1. Podobnie jak większość serwisów internetowych, zbieramy informacje dotyczące wykorzystania serwisu przez użytkowników oraz ich adresów IP na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są w celach technicznych, związanych z administracją serwera, jak również w celach statystycznych.

2. Stosownie do zapisu art. 15 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204), możemy zostać zobowiązani do wydania informacji w tym w szczególności numeru IP komputera zawartych w logach dostępowych na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

§ 9. Linki do innych stron internetowych

1. Realizując podstawową ideę Internetu umieszczamy na stronach serwisu Kredytwpolsce.pl linki umożliwiające użytkownikom bezpośrednie przejście na inne strony internetowe. Nie odpowiadamy jednak za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli tych stron. Zachęcamy użytkowników do zapoznania się z treścią oświadczeń o ochronie prywatności umieszczonych na stronach gromadzących dane osobowe.

§ 10. Zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu Kredytwpolsce.pl

1. Rozwój technologii internetowej, zmiany ustawodawcze w zakresie ochrony danych osobowych, oraz rozwój naszego serwisu internetowego mogą wpłynąć na zmiany w polityce ochrony prywatności Kredytwpolsce.pl. O wszelkich zmianach poinformujemy bezzwłocznie użytkowników serwisu na stronach Kredytwpolsce.pl.

§ 11. Partnerzy

1. Polityka Prywatności nie dotyczy serwisów i firm, których dane kontaktowe podane są na stronach serwisu Kredytwpolsce.pl.

§ 12. Kontakt

1. W przypadku pytań użytkowników dotyczących powyższej deklaracji ochrony prywatności, warunków korzystania z serwisu Kredytwpolsce.pl czy możliwości kontaktu z nami, prosimy o wysyłanie uwag na adres: biuro@poltax.waw.pl

         
logo poltax


© 1999-2017 by Poltax.waw.pl Wszelkie prawa zastrzeżone. Kredyt dla Polaków w Anglii, Irlandii, Holandii, w Niemczech ...